W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Invataturile Evei (3)

Cine stabileşte ritmul?

Muzica.

Iar când muzica se împleteşte cu o zi frumoasã de 1 Mai, în vie pe dealurile Drãgãşaniului, cu o cramã îmbrãcatã de flori viu colorate, ritmul este din ce în ce mai aprins.

Podgoria Stirbey Dragasani

Eva s-a uitat lung la ea, cãci mã ţinea de braţ.  A întins mânuţa ei micã spre mine şi a lansat o provocare cãreia ştia cã o sã îi dau curs: “Hai Silviu! Sã ne jucãm”

În câteva ore au cãzut pradã zâmbetului ei:  gazdele noastre, crama, cvartetul, terasa, umbra de sub copaci si mare parte a invitaţilor.  Cum reuşeşte asta? Simplu: aleargã pe muzicã.

 

Ea mã sorbea din priviri, se apropia tiptil şi îmi fura câte o sãrutare. Eu, intru imediat sub o altã vrajã, şi plec cu ea la braţ spre vie, pentru a admira în zare mãreţia Oltului.

Râsetele Evei ne-au dat de veste cã suntem atent supravegheaţi, am prins-o fiecare de câte o mânuţã şi am dansat cu gândul la muzicã.  Şi timpul parcã s-a oprit.

Seara aduce cu ea alte acorduri, o notã verde a vântului ce strãbate via se aşeazã peste vocile calde ale gazdelor si prietenilor acestora.  Eva preia repede ringul de dans şi invitã pe rând fiecare adult la o turã în caruselul copilãriei.

Eu mã apropiu stângaci de ea, o îmbrãţişez şi ne lansãm într-o mişcare linã ce abia abia se calificã ca şi dans.  Aud râsetul Evei şi înteleg într-o clipã cã ritmul vine din muzica ce curge lin între noi.

Puţin înainte de miezul nopţii Eva adoarme cu zâmbetul  pe buze.

Şi noi dansãm, cu gândul la ritm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *