W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Drumul spre succes

A fost unul din cei şapte copii ai familiei. A muncit mult, s-a zbãtut din rãsputeri şi la momnetul potrivit şansa i-a surâs – aşa ne este prezentat în filme, şi înclin sã cred cã aşa ne place, la marea majoritate, sã credem cã se atinge succesul.

 

S-a nãscut în perioada X, educaţia primitã în familie l-a expus la domeniile A,B,C şi D.  Factorii politico-economici din zona în care a şi-a urmat studiile împingeau majoritatea tinerilor spre specializãri gen  E, F şi G.

L-a momentul T a decis cã îşi doreşte sã meargã mai departe cu pasiunea sa pentru domeniul H aşa cã a studiat şi a studiat şi când mai lua o pauzã mai studia, un pic.

Nu din conştiinciozitate pentru meseria care îl va consacra, ci din pasiune.

Nopţile lungi de varã petrecute alãturi de ceilalţi colegi şi discuţiile interminabile despre fiecare aspect al domeniului H au pus bazele unei strânse prietenii cu  I, J şi K – acum figuri marcante, şî ele, ale acestui domeniu.

 

 

Sã fie acesta drumul? – cam complicat şi plin de necunoscute (de la A la Z cel puţin)

Dacã e aşa, are cineva ecuaţia care rezolvã acest mister?

Pãi, fãrã ecuaţie sunt toate şansele sã nu recunosc una din necunoscute şi sã ratez drmul. Mai bine stau liniştit şi mã uit la filme.

 

Şi succesul e atât de aproape, de vreme ce marea majoritate a renunţat din start la atingerea lui.

4 Comments

 1. Cata says:

  si eu sunt pt actiune.. iar din cand sunt spectator. prea multa lume e insa pasiva, deoarece este lenesa, nu are exemple, si mai ales nu crede in ce face. asta e mai degraba rezultatul lipsei societatii civile, adica a oamenilor cu atitudine, care gandesc si se misca cu un anumit grad de independenta si incredere in fortele proprii. Insa, deoarece lucrurile in multe domenii nu merg cum trebuie, oamenii isi pierd increderea in fortele proprii. de exemplu inveti la scoala stiind ca degeaba inveti, ca nu-ti va folosi. faci o facultate stiind ca sansele de a te angaja sunt f. mici. faci o armata stiind ca razboaie la noi nu prea sunt. si atunci ce faci? pai copiezi la scoala, pleci la munca in Italia si in fine, cu armata, in Irak sau unde se mai cer trupe. Ne facem ca facem in toate domeniile, fara exceptie, intr-o proportie covarsitoare, pt ca daca chiar am face ceva, tot cei din jur s-ar uita la noi ca la niste ciudati.

 2. Silviu says:

  Poate ca poza nu e intamplatoare. Am ales un ciudat, sau o ciudatenie (pentru cei mai sensibili a se citi: o situatie controversata) tocmai pentru a ajunge la intrebarea: e ceva in neregula in a fii un ciudat? e atat de important sa facem ceea ce fac toti ceilalti? sau, si mai mult: suntem dispusi sa ne sacrificam, sa riscam sa ratam momentul T. Cu ce ne alegem in situatia asta? Eu zic ca ne alegem cu o viata corecta din pucnt de vedere moral si cu o multumire sufleteasca ca am facut lucrurile in care am crezut cu adevarat

 3. Alifie says:

  Amuzant e ca cei mai multi dintre oameni dau mai multe definitii succesului de-a lungul timpului, ajungand intr-un final sa-si dea seama ca, de fapt, nu prea stiu sa cum defineasca succesul iar definitia tine mai mult de caracterul personal al fiecaruia.

  Treaba cu pasiunile ii cat se poate de relativa, orice poate fi pasiune astazi, ar putea sa insemne plictis maine. E in firea omului sa se plictiseasca de orice in cele din urma.

 4. ora exacta says:

  Foarte tare asta! Sa vedem acum ce v-a urma…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *